01 Şubat 2010

2010 Ocak Ayı

Sakarya İl Halk Kütüphanesi Ocak ayında tadilata devam etmesine karşın kütüphaneye 1169 yeni üye kayıt oldu ya da üyeliğini yeniledi (Geçen sene bu sayı 552 üyeydi.) Ödünç verme istatistikleri ise şu şekilde oluştu: 1546 kullanıcı toplam 2036 materyal ödünç aldı. Kullanıcıların 558'i çocuk bölümünden, 988'i ise yetişkin okuma salonundan ödünç materyal sağladı.

Yaş gruplarına göre en çok kitap ödünç alan kullanıcılar Ebubekir G. (17 Ağustos İ.Ö.O.), Mert Uzun (Korucuk TOKİ İ.Ö.O.), Pelin G. (Atatürk İ.Ö.O.), Fatma Tuğçe Ç. (Hacı Zehra Akkoç Kız Lisesi), Filiz G. (AÜ AÖF Kamu Yönetimi 1) ve Nagihan Y. oldu.

Ocak ayı içinde kütüphanede en çok ödünç alınan kitaplar ise şunlardı:
GENEL
1- "Yaş on yedi" (Ongun, İpek)
2- "Tutulma" (Meyer, Stephenie)
3- "Göçebe" (Meyer, Stephenie)
4- "Cedric - Kar tatili" (Cauvin)
5- "Kendi ayaklarının üstünde" (Ongun, İpek)
6- "Mutluluk" (McNaught, Judith)
7- "Alacakaranlık" (Meyer, Stephenie)
8- "Harry Potter ve ateş kadehi" (Rowling, JK)
9- "Söylenmemiş şarkılar" (Tan, Canan)

Çocuklar
"Cedric - Kar tatili" (Cauvin), "Delifişek" (Vasconcelos, Jose Mauro de), "Harry Potter ve felsefe taşı" (Rowling, JK), "Yaş on yedi" (Ongun, İpek), "Cedric - Ah şu sinekler" (Cauvin), "Cedric - Benim becerikli babam" (Cauvin), "Harry Potter ve sırlar odası" (Rowling, JK), "Dönüşüm-1 - İşgal" (Applegate, AK), "Mektup arkadaşları" (Ongun, İpek), "Kaplumbağa ile eşek" (Yeltan, Görkem)

Yetişkinler
"Mutluluk" (McNaught, Judith), "Alacakaranlık" (Meyer, Stephenie), "Söylenmemiş şarkılar" (Tan, Canan), "Gülyüzlüm" (Köseoğlu, Mehmet), "Metal fırtına 4" (Uçar, Orkun), "Harry Potter ve ateş kadehi" (Rowling, JK.), "İki dirhem bir çekirdek" (Pala, İskender), "Safiye Sultan -1" (Chamberlin, Ann), "Piraye" (Tan, Canan), "Düşler krallığı" (McNaught, Judith)