22 Nisan 2009

Kütüphaneye nasıl üye olabilirim?

Kütüphane kaynaklarını ödünç almak, internet erişim merkezinden yararlanmak, güncel duyuru hizmetinden yararlanmak (kitapçııı), kitap okuma topluluklarına katılmak (OKUT) için vb gibi kütüphane hizmetlerinden yararlanmak için kütüphaneye üye olmak gerekmektedir. Üyelik için yapılması gereken işlemler şunlardır:

Kullanıcı: Yetişkin (+18 yaş)
TC Kimlik Numarası yazılı TC Nüfus Cüzdanı veya kimlik yerine geçen fotoğraflı bir belgeyle şahsen kütüphaneye müracaat edip, Kütüphaneden alınan Üye Kayıt Formu'nu doldurup imzaladıktan sonra üye bilgilerinin sisteme girilmesiyle üyelik tamamlanmış olur.

Kullanıcı: Çocuk (0-17 yaş)
Kendisine ve Velisine ait TC Kimlik Numarası yazılı TC Nüfus Cüzdanı veya kimlik yerine geçen fotoğraflı belgeyle velisiyle beraber kütüphaneye müracaat edip, Kütüphaneden alınan Üye Kayıt Formu'nu doldurup velisi imzaladıktan sonra üye bilgilerinin sisteme girilmesiyle üyelik tamamlanmış olur.

Velisi ile gelmesi zor olanlar, Üye Kayıt Formu'ndaki bilgilerin ve veli imzasının doğruluğunu okul idaresinde, muhtarlıklarda veya resmi bir kurumda onaylatarak getirmeleri halinde üye bilgilerinin sisteme girilmesiyle de üyelik tamamlanmış olur. (Bu durumda gelenelerden de  TC Kimlik Numarası yazılı TC Nüfus Cüzdanı veya kimlik yerine geçen fotoğraflı belge istenilmektedir.)